Interieuradvies woonboerderij Nederweert

Toen ik naar deze klant reed en het huis naderde dacht ik, wauw, in dit huis heb ik altijd al eens willen binnenkijken.

Een prachtige, oude boerderij die een aantal jaren geleden helemaal is verbouwd. Een goede basis met houten draagbalken, een gietvloer, een doorkijkhaard, stalen deuren en een mooie maatwerkkeuken.

Toch voelde het huis niet ‘af’. Er was een probleem met de akoestiek, de wanden waren allemaal wit en er mocht meer kleur en sfeer ingebracht worden. Het gezin was ook op zoek naar meerdere nieuwe meubels, aankleding en verlichting. 
En waar begin je dan?

De bewoners hebben 2 interieurontwerpers gevraagd om kennis te maken en uiteindelijk hebben we dit project met zijn 2en opgepakt. Een mooie samenwerking waarbij de kwaliteiten van Laura Donkers en mij werden gebundeld, aangevuld en versterkt. 

Na een brainstormsessie over de indeling zijn er meerdere varianten voorgesteld. Hieruit is 1 ideale indeling gekozen en deze is verder uitgewerkt tot een compleet plan. De bewoners hadden een aantal sfeerfoto’s uitgezocht die zijn vertaald tot dit warme kleurenpalet van Okergeel, flessengroen, antraciet en cognac. Aangezien er veel licht binnenvalt in deze woning mag je gerust met donkerdere tinten werken. De wand van de doorkijkhaard en tv is donker gemaakt. Hierdoor valt de tv veel minder op en het vuur komt veel mooier uit.

De nissen aan de achterzijde van deze doorkijkhaard zijn behangen met het prachtige behang van Edward van Vliet en dit behang komt ook terug in de nisjes van de keuken. In de speelkamer en werkkamer is een prachtige, warme, ‘flessengroen’ gebruikt die nog een beetje is doorgetrokken tot in de gang, zo creëer je een mooie verbinding tussen deze ruimtes. 

Ook in de keuken komt de antraciete kleur terug. De achterwand van de keuken is donker geschilderd samen met de tegenoverliggende wand. De witte raambekleding steekt hier prachtig bij af en de kastenwand ‘blend’ mooi in de donkere wand. De kastenwand is een soort ‘los blok’ in het midden van de ruimte. Aan de kamerzijde is deze wand licht gelaten, en aan de keukenzijde dus antraciet. Om een mooie overloop te krijgen tussen deze 2 contrasttinten hebben we de antraciete kleur de hoek om laten lopen. Zo worden deze ruimtes prachtig verbonden met elkaar.

Bijna alle meubels zijn nieuw, behalve de grote tafel in de keuken. We hebben een compleet meubelplan aangeboden inclusief ‘shoppinglist’ waarbij de klant alleen nog maar even hoefde te gaan testzitten! Door een ontwerp zo compleet aan te bieden weet je als klant zeker dat alles perfect bij elkaar past en het scheelt je bovendien erg veel tijd.

Het plafond is volledig vernieuwd en voorzien van de juiste akoestiek, in de keuken zijn prachtige lampen gehangen en ook in de vide achter de tv hoek zijn nieuwe lampen gekomen. Als je dan mag gaan kijken naar het eindresultaat en je loopt door je eigen ontwerp… wauw, dan komt alles samen! Heel trots op deze samenwerking en dit eindresultaat! 

In deze portfolio-video neem ik je mee in een kijkje in dit prachtige huis! Kijk je mee?