Modern en sfeervolle nieuwbouwwoning Nederweert

Prachtige en ruime woning met doordachte indeling.
Mede door het kleurgebruik en het kunstwerk van Guy Olivier waarin alles samenkomt is dit een nieuwbouwwoning die vanaf het begin een warm thuis is!

Tijdens een netwerkevent raakte ik aan de praat met Kitty. Ik kende haar al een beetje van het restaurant waar we vaker gaan eten. Kort daarna zaten we met de bouwtekening uitgevouwen samen aan tafel plannen te maken voor hun nieuwbouwwoning. 

Het moest een huis worden dat niet als nieuwbouwhuis zou aanvoelen. Met de juiste verhoudingen, warmte en sfeer. Het huis is getekend door architect Bas van Grimbergen en zijn ontwerpen kenmerken de fijne 'menselijke maat'. Fijne ruimtes, niet te groot en niet te klein voor de aanwezige woonwensen. 

Slaapkamer en badkamer ensuite

Er is lang getwijfeld of er een glazen pui moest komen tussen de badkamer en de slaapkamer. Uiteindelijk bleek het niet nodig en is deze ruimte een heerlijke ontspanningsruimte geworden!

Een mooie samenwerking ontstond. Er werden over en weer ideeën gedeeld. Samen plannen maken en samen op pad voor de meest uiteenlopende zaken die er gekozen moesten worden. Denk aan tegels, meubels, maatwerk, keukens, het verlichtingsplan ontworpen door Prolight, bij al deze keuzes stond ik ze bij.  

Ook andere aspecten kwamen aan bod. Het ontwerp van de maatwerkkasten, uitgevoerd door Peter van Hulsen, het kiezen van alle materialen zoals de vloer, tegelwerk en accenten. Het kleurgebruik zoals de frisse, koelblauwe wand bij het bed, de mozaiek en het behang mocht ik adviseren en komt prachtig tot zijn recht in combinatie met de warme tinten van het notenhout, het plaatwerk van Decolegno en de koperen met patina bewerkte kranen van Hotbath! 

Voor mij was dit een super opdracht om aan te werken. Er was een hele goede samenwerking met de opdrachtgever waarbij 'lief en leed is gedeeld' waardoor dit project heel soepel is verlopen. Ik zeg wel eens met een knipoog: 'ik ontwerp vanuit en met heel mijn hart'. Ik denk dat ik inmiddels die knipoog weg kan laten, want juist die betrokkenheid vind ik zelf erg belangrijk en wordt ook erg gewaardeerd.
Als je bij zoveel keuzes betrokken bent en je loopt na een tijdje weer door het huis voelt het heel vertrouwd en eigen. Wat een heerlijk huis om in te leven! Trots op het resultaat!

Fotografie Nathalie Brugman Fotografie