Karakteristiek gemeentehuis Grubbenvorst

Compleet verbouwd tot huurappartementen, een loft en prive woning

Kijk hier voor een video-impressie van dit prachtige project, in samenwerking met Poels wonen en Slapen.

In samenwerking met Poels wonen en slapen te Horst heb ik mijn bijdrage mogen leveren aan dit geweldige project! Het oude gemeentehuis van Grubbenvorst kreeg een nieuwe bestemming. Hierin zijn 2 huurappartementen, een loft voor de verhuur en een prive-woning gerealiseerd. Met respect voor de historie, het dorp en het gebouw is dit oprecht een project om trots op te zijn! 

Met veel respect voor de status en autenticiteit van het pand zijn zoveel mogelijk oude elementen behouden, gerestaureerd of teruggebracht. Denk hierbij aan lijsten in het plafond, glas in loodramen, houten visgraatvloer, rozetten etc etc. Uiteraard is deze woning voorzien van  alle comfort die je destijds niet had, waardoor het een win-win situatie is geworden. 

Het soutterain

De slaapkamers van het prive-gedeelte bevinden zich in het soutterain en hier is een verlaagde patiotuin gecreeerd met verbinding naar de keuken. Zo kunnen de bewoners in alle rust en privacy genieten van hun eerste kopje koffie in het zonnetje. 

Bij de eerste kennismaking in de winkel was er al veel voorbereid van mijn kant. De moodboards lagen klaar, de plattegronden waren gemaakt, samen met een meubelvoorstel en kleur- en materialenplan. Van kleur van de bank, vloer, tafel en vloerkleed, tot vloer en gordijn... alles was van te voren bedacht en werd op dat moment gepresenteerd. 

Huurappartementen

De 2 huurappartementen zijn riant ingericht met een zeer compleet ingerichte keuken, een aparte slaapkamer, luxe badkamer met apart toilet en een extra slaapgelegenheid in de woonkamer.

Het plan werd enthousiast ontvangen en na wat aanpassingen op detailniveau is het hele project in werking gezet. Ik heb mogen helpen met de indeling, de sfeerbepaling, het uitzoeken van de meubels, vloeren en raambekleding en het kleur- en materiaalgebruik van meubels, raambekleding en wanden. 

Op de bovenste etage bevindt zich de loft. Deze ruimte was het meest uitdagend om in te richten. Door de vele schuine wanden was het een uitdaging om alle functies geplaatst te krijgen. Uiteraard bleven de authenieke balken zitten (waarvan er een paar zijn hersteld vanwege een eerdere brand) die meteen sfeer geven aan deze etage. Wonen en slapen loopt in deze ruimte in elkaar over. 

Voor mij was dit een super opdracht om aan te werken. Er was een hele goede samenwerking met de opdrachtgever en Poels wonen en slapen waardoor dit project heel soepel is verlopen. Grubbenvorst mag trots zijn dat dit pand op deze manier in ere is hersteld! 
Leuk dorpje trouwens om een keer naar toe te gaan, en als je er dan toch bent...
vergeet dan niet een heerlijk ijsje te eten bij ijssalon Clevers ;-)