Verbouwing woonboerderij Nederweert-Eind

Een gigantisch en uniek project waar nog elke dag, binnen en buiten,
hard aan gewerkt wordt door de bewoners zelf!

Van oude boerderij inclusief de benodigde stallen naar een meer dan leefbare woonboerderij, wat een uniek 'project' om aan mee te werken! Van de eerste schets van de architect Bas van Grimbergen tot het bespreken van de einddetails, ik ben in het hele proces betrokken geweest. De bewoners hebben op veel plekken bewust gekozen voor unieke items. Allemaal 'vondsten of opknappers' van bijvoorbeeld Marktplaats waar ze hun eigen draai aan gaven. In combinatie met de nieuwe items 'in oude stijl' maakt het deze woning met recht een unieke woonboerderij. 

Met het hart van het huis als uitgangspunt, de woonkeuken. Een ruimte die gezellig moet zijn voor het eigen gezin, maar ook zo is gemaakt dat er met maar liefst 20 personen getafeld kan worden met familie en vrienden! Door de tafel een kwartslag te draaien en de prachtige houten pui weg te klappen ontstaat er een groot vloeroppervlak waar de lange tafel makkelijk kan staan. Zelfs met de verlichting is hiermee rekening gehouden. Met het ophangsysteem 'lightswing' kan de lamp eenvoudig 90 graden gedraaid worden, superhandig!

De massieve planken van de vloer zorgen voor een warme sfeer in deze grote ruimte, hier is ook bewust gekozen voor een donkerdere kleur op de wand. En nee, ik was niet bang dat het 'te donker' zou worden. De grote getoogde ramen in de nog in te richten woonkamer zorgen namelijk voor een prachtig lichtschouwspel. Oorspronkelijk was aan 1 zijde het woongedeelte en aan de andere zijde de stallen. Samen met de architect was het al snel duidelijk dat we het licht van beide kanten wilden laten binnenvallen. Op deze manier profiteer je optimaal. Niet alleen van het licht, maar ook van het uitzicht!

Baden onder de sterren

Als je hier in bad gaat kun je heerlijk ontspannen. Door het grote dakraam lig je letterlijk onder de sterrenhemel, heerlijk!

Natuurlijk kwam ook de badkamer aan bod. Een ruimte waarin je zoveel creativiteit kwijt kan en waar dit vaak niet benut wordt! Er is zoveel 'smaak en aanbod' wat betreft tegels, kranen en sanitair, heel tof dat de bewoners open stonden voor minder traditionele keuzes. Wandtegels met een bredere voeg, een uniek wastafelmeubel, de stenen wand, de steentjesvloer in de douche, en vergeet de verlichting niet! Het ossenoog, het ovale raam boven het bad, kijkt neer op de woonkamer. Een typisch stijlkenmerk wat zijn oorsprong vind in Versailles en karakter geeft aan deze ruimte. 

Dit project loopt nog even door. Regelmatig is er contact al is het minder intensief als in het begin. Graag kom ik nog een keer terug om andere ruimtes vast te leggen zodra ze klaar zijn.

Met heel veel passie en plezier heb ik samen met de opdrachtgevers dit huis 'vormgegeven'.
Ik vind het prachtig geworden!

Wil jij nu ook ontspannen in een bosrijke omgeving, proeven van het buitenleven, wakker worden van de vogeltjes en een lekker stuk gaan wandelen? Dat kan! Het voorhuis is namelijk bijna klaar om verhuurd te worden! Ook daar heb ik mogen meehelpen om dit in te richten. Foto's en link komen binnenkort online!

Fotografie Nathalie Brugman Fotografie