Verbouwing te Valkenswaard

De kinderen het huis uit, een huis wat groot genoeg is met zijn tweeën, en niet vergeten de hond. Toch, als de kinderen en kleinkinderen er zijn, is er ruimtegebrek. Juist dan willen willen de bewoners gezellig samen zijn en met zijn allen aan een grote tafel kunnen zitten. En dat is gelukt! Kijk je mee?

Door wat muurtjes en de deur vanuit de hal te verplaatsen ontstaat er al direct 1m2 extra ruimte in de kamer. Er is ruimte voor een nieuwe (en grotere!) keuken met zelfs een barretje. De overkapping wordt geïsoleerd en als eetkamer omgedoopt.  Kijk mee naar de veranderingen en het resultaat!

Plattegrond en indeling voor de verbouwing. Zoals je ziet was er weinig ruimte bij de eethoek en zithoek.
De doorloop naar buiten is ook niet ideaal en makkelijk begaanbaar. De keuken mag wat meer bergruimte krijgen. 

Ontwerp voor de verbouwing en nieuwe indeling. De toegang vanuit de gang is verplaatst waardoor je routing verandert en je de toegang tot de trap naar de eerste verdieping in de kamer kunt laten vallen. Ruim 1 m2 pure winst voor je woonkamer!

Meer ruimte dus. Dat was de wens van de bewoners van dit huis. Door in de keuken een ontbijtplek te creëren door met een barretje wordt de lengte doorbroken en is een eettafel in de keuken niet meer nodig. Door de overkapping dicht te maken ontstaat hier een ruime eetkamer waar deze familie heerlijk kan tafelen met kinderen en kleinkinderen. 

In deze relatief kleine woonkamer en keuken is door middel van een logischere indeling van de keuken veel meer ruimte gecreëerd. Meer bergruimte maar ook meer loopruimte.  De deur vanuit de gang is verplaatst en vervangen door een steellook deur, er is een tv-kast op maat gemaakt en vrijwel alles is nieuw! De frisse groentinten geven meteen een warme sfeer in combinatie met gekleurde accessoires. De geschilderde lambrisering maakt de kamer optisch langer. Een complete metamorfose!

Ik was vanaf het begin betrokken bij dit project en geholpen bij keuzes over de keuken, vloer, meubels, verlichting en ga zo maar door. Ik ben onlangs gaan kijken en het huis voelde zo ruim aan! Dit is echt een complete metamorfose!