Ontwerp woonkamer en Maatwerk in een nieuwbouwwoning te Eindhoven

Een nieuwbouwwoning, 1 jaar oud en zoekende. Naar de juiste opstelling, naar de juiste sfeer, naar de juiste combinatie tussen de onderlinge, verschillende smaken. Waar de een van modern en strak houdt, terwijl de ander juist een scandinavisch tintje wil zien.

Enkele woonproblemen die ter sprake kwamen tijdens ons eerste gesprek:
'We missen eenheid, gezelligheid en sfeer, en we willen graag met kleur aan de slag maar weten niet hoe. We missen bergruimte voor het speelgoed en twijfelen aan de indeling. En hoe kunnen de draagkolom meer integreren? Ook willen we graag een bio-ethanolhaard, waar kunnen we die het beste plaatsen'?

Met de opstelling zag ik meteen al een beter alternatief. In de oude situatie stond de bank  namelijk nog andersom, dus met de rug naar de deur. Ook was het model aan de kleine kant, het was de bank uit de vorige woning en daar was de ruimte wat kleiner dan nu. Door de bank te draaien ziet het er niet alleen veel vriendelijker uit, ook had ik meteen al ideeen om iets met een tv-wand te gaan doen. Om op die manier ook de draagkolom te integreren, zodat deze een decoratieve functie zou krijgen en minder zou opvallen. 

Een voorlopig ontwerp werd gemaakt , de kleuren en ideeen werden 'afgetast' door het maken van een moodboard, de woonstijl werd bestempeld tot 'scandiavian design' en beetje bij beetje kwam het definitieve ontwerp tot stand. 

Ook de verlichting kwam aan bod. En zeker als je de mogelijkheid hebt om de verlichtin in het maatwerk te verwerken zijn er hele mooie accenten die je kunt toevoegen. Niet alleen de indirecte ledverlichting onder de diverse legplanken, maar ook de zichtbare ledlijn langs de tv geeft een supergaaf detail aan de lattenwand achter de tv.  

Als je ontwerp dan tot in detail tot leven komt door het maatwerk van Bram in vorm ben ik oprecht wel trots en dankbaar dat ik dit heb mogen ontwerpen!