Complete metamorfose interieuradvies Sevenum

"Elke keer als we terugkwamen van een weekend weg of vakantie kwamen we in huis dat niet meer aanvoelde als een warm en gezellig 'thuis'. Dit willen we graag veranderen, en alles mag weg. Kun jij ons helpen met het creeren van een gezellige woonkamer waarbij alles bij elkaar past en waar we echt 'thuis' kunnen komen?"

Een pareltje van een opdracht!
In dit project heb ik alles mogen ontwerpen, van opstelling, kleur- en materiaal, meubels, raambekleding, verlichting en accessoires. 

En thuiskomen in een huis wat niet als een thuis aanvoelt, dat kan natuurlijk niet. Daar wilde ik de bewoners natuurlijk graag bij helpen. Na een hele prettige kennismaking werden de wensen geinventariseerd en na het uitbrengen van de offerte en accoord kon ik aan de slag. 

Bij de eerste afspraak werd de opstelling besproken samen met het moodboard. Een schot in de roos, de opstelling was net wat ruimtevullender dan hoe de meubels op dat moment stonden en ook het kleurengebruik sprak meteen aan. Op het moodboard stond een afbeelding van een textielkunstwerk, en dit is de basis geweest voor het verdere kleurenplan. Dit textielkunstwerk hangt nu ook te pronken aan de wand! De 2e fase bestond uit het uitwerken van de kleuren en materialen, verlichtingsplan en accessoireplan. 

Een woning waarbij de basis goed is. Een mooie, warme houten vloer met grote lichte ruimtes. Waar nog een stukje sfeer en gezelligheid aan toegevoegd mocht worden. Nieuwe meubels, kleuren en kleine en grote aanpassingen. De kast hierboven is bestaand en de oude melkglazen deuren pasten niet meer in dit concept. Door de deuren te vervangen en een vitrinefunctie toe te voegen is het weer een kast 'van nu'. Het mooie behang geinspireerd op de bloesem van Vincent van Gogh zorgt voor zachtheid op de wand en maakt de verbinding met de overige kleuren. De bewoners hadden ook de wens om een apart (lees)hoekje te creeren. Een heerlijk plekje met goed licht vanaf het raam maar ook goede leesverlichting voor s'avonds. Door het vloerkleed is het echt een apart hoekje geworden.

"Alles mocht weg". Maar juist persoonlijke accessoires zijn heel belangrijk om dat thuisgevoel te creeren, en dat dat thuis ook echt van jou is! Nadat de meubels geleverd zijn ben ik dan ook nog eens bij de klant thuis geweest om te kijken naar bestaande accessoires en eventuele aanvullingen. De klant had mooi servies, planten en persoonlijke items die we een mooi plaatsje hebben gegeven. Daarna is er nog een accessoireplan opgesteld voor de laatste punten op de i. 

Samen met de klant hebben we (na het realiseren van een meubelplan) een bezoek gebracht aan een grote woonwinkel. Gezien mijn ruime ervaring op dit gebied is dit bezoek heel effectief geweest en hebben we bijna alles kunnen vinden wat jullie nu op de foto's terugzien. Op deze manier spaar je je heel veel tijd uit en weet je zeker dat alles perfect bij elkaar past. 

Nadat de gordijnen zijn gehangen en de laatste accessoires en verlichting geplaatst is dit advies helemaal klaar. Een intensieve periode waarbij de opdrachtgever en ik nauw hebben samengewerkt. Contact in deze fase vind ik heel belangrijk en fijn terug te lezen dat dit door de klant ook zo is ervaren! Ik kijk terug op een prachtig plan, een echte metamorfose!

Trots en dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen dit eindresultaat neer te zetten!