Nieuwbouw

Met oog voor detail

Als je een nieuw huis gaat bouwen komt er enorm veel op je af. Je moet ontzettend veel keuzes maken op een relatief korte termijn en al in een vroeg stadium nadenken over je indeling, bijvoorbeeld voor het verlichtingsplan. Bij dit huis is de buitenkant 'later' bedacht dan de binnenkant. We zijn eerst aan de slag gegaan met de ruimtes, de looplijnen, de looproutes. Van daaruit ontstond een plattegrond en daaromheen is een 'schil' gelegd van een jaren-30 woning.

Als je op deze manier je huis ontwerpt, krijg je een heel praktisch huis! Droog binnenkomen met je boodschappen vanwege de carport en daarna via de kortste weg makkelijk naar de keuken en bijkeuken. Het toilet zit in de bijkeuken - bij de tuin - zodat de kinderen niet je hele huis met zand binnenlopen. Ook de garage is via de bijkeuken te bereiken. De aparte speelkamer aan de voorzijde kan later dienen als werkkamer en kan afgesloten worden met schuifdeuren met matglas. Wel zo fijn als er een keer veel speelgoed ligt. 

Door de doorkijkhaard in het midden van deze kamer te plaatsen wordt de kamer letterlijk opgesplitst in 2 delen: een eethoek en een zithoek. Het grote kookeiland en de rest van de keuken hoort echt bij de totale woonkamer, waarbij de overgang van de tegelvloer naar de houten vloer naadloos is gedaan. De tegelvloer van de keuken loopt een op een door naar het buitenterras. De tuindeuren staan vaak open hier... de bewoners eten zodra het kan lekker buiten! De kunstwerken die je ziet zijn verkrijgbaar bij Art Company te Eindhoven.